40-talsklänning, skjortblusar och ett par jeans

Under de senaste veckorna har jag sytt tämligen mycket. I synnerhet under långledigheten som första maj och efterföljande helg bildade. Då gav jag mig själv många timmar vid symaskinen, vilket har gett resultat. Högen med tillklippta delar har minskat drastiskt. Nu har jag istället färdiga plagg.

Jeans i mörkblått stretch jeanstyg. Byxorna är i klassisk jeansmodell - tajt upptill och med 70-talsvidd nertill.
Jeans i mörkblått stretch jeanstyg. Byxorna är i klassisk jeansmodell – tajt upptill och med 70-talsvidd nertill.

SONY DSC

40-talsklänningen och de mörkblå jeansen är klara. Och de blev så bra som jag hade hoppats på. Båden klänningen och byxorna passar finfint och jeansen har jag närmast bott i under veckan som gått. Klänningen har jag ännu inte använt. Väntar på att vårvärmen skall komma tillbaks.

40-tals klänning i tunt blommigt bomullstyg med fint fall. Klänningen har dragkedja i ryggen och fickor i kjolen.
40-tals klänning i tunt blommigt bomullstyg med fint fall.
Klänningen har dragkedja i ryggen och fickor i kjolen.
Klänningen har rynk mot oket och knäppning fram.
Klänningen har rynk mot oket och knäppning fram.

Jag har även sytt i knappar i de sista två skjortblusarna – en grå i siden och en vit i bomull. Det var ett lagom projekt när jag ville sitta ute i solen, de gånger den behagade titta fram. Skjortblusarna som jag sytt på till och från under hela våren.

Att de senaste veckorna inte har bjudit på lika mycket sol och värme som under påskhelgen har troligen bidragit till att jag fått klart mina syprojekt som jag klippte till i slutet av januari, med ett undantag – en jerseytopp med tryck. Den skall jag snart ta tag i, men först lite nya syprojekt.

Mörkgrå figursydd sidenskjorta och en rak skjorta i benvit bomull.
Mörkgrå figursydd sidenskjorta och en rak skjorta i benvit bomull.
 Detaljbild på den grå skjortan.
Detaljbild på den grå skjortan.

Jag fick en syidé som jag bara måste ta tag i. En tunika i linne med påsydd broderad duk. Låter kanske lite märkligt men jag tror den blir riktigt fin. Återkommer mer om den sen.

Alla plaggen är sydda efter mina egna mönster.

5 reaktioner till “40-talsklänning, skjortblusar och ett par jeans”

 1. Jättefin klänning. Tror att 40-tal kommer att bli en ny trend, känns som att det ligger helt rätt i tiden.

  1. Tidigt 1900-tal är helt klart inne. Syns både i modet och i utbudet på bio.
   Jag gillar dåtidens mode då det är lite mer skräddat nu känns allt så ”sladdrigt” och oformligt. Det skall väl gå snabbt att sy…

  1. Tack 🙂

   Jag gillar också modellen väldans mycket och jag lär nog sy fler i samma stil.

 2. Jag älskar också klänningen! Skulle kunna tänka mig en i varje färg och för varje årstid 😀
  Dessvärre kan jag inte sy. Än. Hoppas på tur i loppissvängen i stället!
  /Agneta

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.