Tio dunbollar

SONY DSC

Hönan Råg kläcktes 19 april 2013 och i söndags fick hon sin första kull med kycklingar, bara ett år efter att hon själv var nykläckt. Nu har hon tio dunbollar att ta hand om, vilket hon gör väl. Jag blir fortfarande lika fascinerad över hur väl de vet att ta hand om sina små, även när det är första gången.

Rågs kull med kycklingar är den åttonde för i år i hönshuset och jag är otroligt nöjd över vår nya och permanenta ruvbur, som jag skrev om här. Den spar arbete och besvär både för oss och hönorna. För vår kära Hedemorahönor lär inte upphöra att ruva.

Tvärtom, nu ruvar de året om. Alltid är det någon höna som ligger på ägg eller tar hand om dunisar.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 

3 reaktioner till “Tio dunbollar”

  1. Vilka fina bilder! Läser din blogg regelbundet och tycker den är hemskt trevlig!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.