Tre skjortblusar klara

Jag har varken stickat eller sytt speciellt mycket under den senaste tiden, men även korta och sporadiska stunder vid symaskinen eller stickorna ger uppenbarligen resultat. I helgen har jag sytt knapphål i fyra skjortblusar och sytt i knappar i tre och en halv av dem.

Rutig figursydd skjortblus.
Rutig figursydd skjortblus.

SONY DSC

Summa summarum, nu har jag tre skjortblusar klara att använda. En randig, en rutig och en blommig. Alla i tunt fint bommullstyg som passar fint för varma sommardagar. Då de alla har lång är passar de även fint för vintern. Lysande!

Randig figursydd skjortblus.
Randig figursydd skjortblus.

SONY DSC

Kvar har jag en vit bomullsskjorta samt en mörkgrå sidenskjorta som skall ha knappar. När jag sydde fast knapparna i den fjärde skjortan höll jag på att få tråkbryt på knappar. De första tre skjortorna gick över förväntan. Kan bero av att jag satt ute i solen och då passade det perfekt att sitta och pilla med nål och knappar. Men sen tog det stopp.

Blommig figursydd skjortblus
Blommig figursydd skjortblus
Långa och spetsiga kragsnibbar. Snyggt tycker jag.
Långa och spetsiga kragsnibbar. Snyggt tycker jag.
Den blommiga skjortan har rynk mot oket.
Den blommiga skjortan har rynk mot oket.
Ärmen har rynk mot manschetten.
Ärmen har rynk mot manschetten.

I helgen sydde jag även nästan klart ett par mörkblå jeans. De saknar bara linning och hällor och så skall de fållas. Planen var att jag skulle umgås ännu mer med min symaskin, men då sommaren har kommit osedvanligt tidigt med sol och värme fick det vänta. Vill ju inte sitta inne då!

En vit och en mörkgrå skjortblus väntar på knappar. Sen är även de klara att användas.
En vit och en mörkgrå skjortblus väntar på knappar. Sen är även de klara att användas.

Jag använde morgnarna till att sy på maskinen och sen satt jag ute i solen och sydde i knapparna. Däremellan sprang jag mellan hönshus och grönsaksland. Det finns ju minst sagt mycket att fixa med så här års.

Dragkedjan är på plats men jeansen saknar fortfarande linning och hällor.
Dragkedjan är på plats men jeansen saknar fortfarande linning och hällor.
Fickor och ok på jeansen.
Fickor och ok på jeansen.

Här och här jag tidigare skrivit om vårens sömnadsprojekt. Och här hittar du alla årets färdiga syprojekt.

5 reaktioner till “Tre skjortblusar klara”

  1. Väldigt fina allihopa! Jag gillar speciellt den blommiga, kombinationen av det gulliga tyget och den ganska strama formen på blusen.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.