Skördetid!?

Persiljan har vuxit till sig bra de senaste veckorna.
Persiljan har vuxit till sig bra de senaste veckorna.

Jag är årstidsförvirrad! Det har varit sommarvarmt mer eller mindre sedan förra helgen och idag har jag dessutom skördat persilja och fryst in. April brukar inte räknas till skördemånaderna, i alla fall inte för persilja, men i år blev den visst det.

Nyskördad persilja.....i april?!?
Nyskördad persilja…..i april?!?

Det är självsådd persilja som har haft goda möjligheter att växa till sig då våren har både varit tidig och lång och nu när även värmen kom så har den tagit ordentlig fart. Tanken var att jag skulle gräva upp grönsaksbädden som persiljan växer i, men det gick ju inte förrän jag tagit vara på persiljan.

Persiljan är klippt och rensad.
Persiljan är klippt och rensad.

Så idag har jag skördat persilja och fryst in för kommande behov. Några bestånd persilja sparade jag. Tänkte jag skall försöka flytta dem till ett ställe där de kan växa till sig ytterligare, för direktkonsumtion nu under våren. Skulle vara fint det, för persilja är både gott och nyttigt, i synnerhet färsk.

Nu skall persiljan in i frysen för kommande behov.
Nu skall persiljan in i frysen för kommande behov.