Grönsakslandet, vecka 13, 24-30 mars 2014

Arbetet med årets grönsaksodlingar har börjat och jag tänkte att jag skulle dokumentera odlingsåret i bloggserien Grönsakslandet även i år. Där kommer jag att skriva om vad som fixas med i grönsakslandet, vad som odlas och hur resultatet blir. Här hittar du förra årets inlägg.

Grönsakslandet söndagen den 31 mars. Odlingssäsongen har börjat.
Grönsakslandet söndagen den 31 mars. Odlingssäsongen har börjat.

Det var förra året som jag började på bloggserien och det skall bli spännande och jämföra årets odlingar med förra årets. Jag kan redan nu konstatera att våren och därmed odlingarna kom igång betydligt tidigare i år, jämfört med förra året. Förra året startade jag i slutet av april.

Grävt och rensat
I helgen som gick fick jag vänt upp första odlingsbädden. Jorden var lagom fuktig och innehöll inte allt för mycket ogräsrötter så arbetet flöt på bra. Men med tanke på vinterns innesittarmånader tog jag det hyfsat varligt med grävande och delade upp grävandet i två pass. Vill ju inte riskera ryggskott på första bädden…..

Första bädden uppvänd.
Första bädden uppvänd.

På gång
Som jag skrev om här håller rabarbern på att komma upp och i några av odlingsbäddarna börjar förra årets persilja att bilda små gröna kuddar.

Rabarbern har börjat sticka upp.
Rabarbern har börjat sticka upp.

Skördat
När jag grävde stötte jag några lite övervintrade rödbetor som jag skördade. De var små men de verkar vara fina. I ett annat land har jag hittat ett par kvarglömda morötter men de var hem åt en massa småkryp så de fick hönsen istället.

Ett stånd med tussilago fick flytta på sig.
Ett stånd med tussilago fick flytta på sig.

Bloggserien Grönsakslandet
Här hittar du tidigare inlägg i bloggserien.

1 reaktion till “Grönsakslandet, vecka 13, 24-30 mars 2014”

  1. Vad kul, har sett fram emot ”seriestarten”! I år är första året vi verkligen odlar för att få det att räcka länge i hushållet, så kommer med spänning följa hur du gör.

    Ha det fint! / Elin

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.