Effektiv

Fyra skjortblusar tillklippta.
Fyra skjortblusar tillklippta.

I går hade jag stora sy- och tillklippardagen och jag var synnerligen effektiv. Jag klippte till fyra skjortblusar på en gång. Alla i olika tyger, men med det gemensamma att bottenfärgen var vit eller mycket ljus. Så då tänkte jag att jag kunde sy dem alla samtidigt eftersom jag inte behöver byta färg på sytråden. Effektivet, eller hur?

Det blir en blommig skjortblus med rynk mot oket och långa kragsnibbar, en randig respektive en rutig figursydd skjortblus, samt en vit rak med spetsiga kragsnibbar. Sen behöver jag inte sy några mer skjortblusar på ett tag.

Jag har börjat sy ihop blusarna.
Jag har börjat sy ihop blusarna.

Sedan jag sydde min första skjortblus (som jag kommer ihåg) vintern 2012 har jag kommit till insikt att skjortblusar är grymt bra plagg som passar till det mesta. Och beroende på val av tyg, färg och detaljer så kan det bli allt från den enklaste till festligaste plagget.

SONY DSC

Tillklippt...
Tillklippt…
Småblommigt tyg som skall bli en 40-talsklännning.
Småblommigt tyg som skall bli en 40-talsklännning.

Jag fick även klippt till ett par jeans, en småblommig 40-talsklänning samt ärmarna till en kortärmad topp med tryck. Lägger man till de två kavajer som jag håller på att sy på sedan tidigare och sidenblusen som väntar på knappar så har jag en hel del att sy på den närmaste tiden.

Få se om jag fortfarande gillar min ”effektivitet” med att producera halvfärdiga syprojekt, om nån vecka. Kommer jag bli stressad över allt halvfärdigt som väntar eller kommer jag fortfarande tycka att det är bra att ha lite olika projekt att sy på?

Pågående projekt. Två kavajer och en sidenblus.
Pågående projekt. Två kavajer och en sidenblus.

Att det blev så mycket tillklippt var för att jag den senaste tiden har saknat de där lättare syprojekten som jag kan jobba med på kvällarna när jag kommer hem från jobbet. När jag är trött  i skallen orkar jag inte med pillet som en kavaj kräver, utan jag vill ha hyfsat enkla sömmar i enkla material så som skjortblusar i bomullstyg. Nu kan jag välja svårighetsgrad efter humör. Kanon……

Min hjälpreda Salix.
Min hjälpreda Salix.

2 reaktioner till “Effektiv”

  1. Wow, vad mycket! Jag tror inte att jag skulle fixa att ha så mycket på gång samtidigt, jag skulle nog bli stressad och inte kunna bestämma mig för vad jag skulle sy. Fast jag förstår grejen med att ha både komplicerade och enkla projekt, så gör jag med min stickning.

    1. Jag brukar ha flera projekt på gång samtidigt, men inte fullt så här många. Risken är överhängande att jag kommer att bli stressad….men nu har jag i alla fall lite att välja på… 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.