På stickorna…

En kofta med klassiska stjärnor i brunt, beige och lite blått.
En kofta med klassiska stjärnor i brunt, beige och lite blått.

Det var ett tag sedan jag bloggade om mina stickprojekt och då det har hänt en del tyckte jag det var hög tid för en liten stickrapport.

Koftan och tröjan som jag höll på att sticka på förra året är klara och jag har använt dem ett litet tag. Jag gillar dem båda skarpt och jag lär använda dem mycket.

SONY DSC

Den bruna koftan med klassiska stjärnor är stickat i ett tunt och supermjukt alpackagarn och är tunn och lätt som en fjäder men ändå värmande. Utöver mörkt brunt och beige garn har jag sticka med ett ljust blått i ränderna på okets stjärnor och längs kanten på halslinningen.

Knapparna är i pärlemor och skiftar i brunt och blått, så som tröjan.

SONY DSC SONY DSC

Det grårandiga tröjan, eller kanske snarare jumpern, är stickat i ett tvåtrådigt yllegarn. Lite sådär lagom strävt och stickigt, som ylle kan vara. Jag gillar när det är mjukt och följsamt, så som den bruna alpackakoftan, men jag gillar även det där stickiga. Det är härligt när det känns att det är ylle och inte något syntetiskt påhitt.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Det som är på gång nu på stickorna är en randig kofta i olika murriga färger. Även det här garnet är ett yllegarn som är härligt strävt och motspänstigt. Garnet heter Léttlopi och kommer från Island.

Färgerna var som hämtat från landskapet vid jul, innan snön. Mörkt brunt som de plöjda åkrarna, murriga gråbruna nyanser, så som trädens nakna stammar, rostbrunt så som den torra och döda vegetationen längs diken och fält och ett ljusgrönt, nästan lite vårlikt, så som de höstsådda fälten.

SONY DSC SONY DSC

Blir bara modellen bra så kommer nog detta bli en favoritkofta. Jag är väldans förtjust i randigt, liksom i senhöstens murriga färgskala, så en kombination kan ju knappast bli något annat än en favorit….

Du hittar mer om stickprojekten här, här och här….och ännu fler inlägg om sticke hittar du här.

7 reaktioner till “På stickorna…”

  1. Oj, vad fint! Superfint stjärnmönster. Stickar själv mkt i gult, blått och grått tillsammans.

  2. Jag gillar verkligen den grårandiga tröjan (och har gjort det sedan du visade upp den första gången). Kontrasten mellan det gråa och färgerna och de olika strukturerna är så fint. Höstfärgerna i den sista är också fina, tycker jag.

    1. Tack 🙂
      Det är roligt att leka med färg och struktur och tycker det blev över förväntan bra i tröjan.

    1. Knapparnas färg var nästan för bra för att vara sant. Knappar som avviker i färg kan också vara fint men nu ville jag ha knappar som stämde in fint….. och det gör de 🙂

  3. Vilka härliga koftor! Kombinationen blått och brunt är underbar, och den randiga tröjan hade snygga kontaster både i färg och struktur. Gillar bägge jättemycket, och tror även att nummer tre kommer bli läcker

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.