Surrar allt…

Jag har burit in de få utemöbler som stod kvar ute, kört in skottkärran i garaget, kört undan soptunnan bakom maskinhallen, ställt ner krukan som stod på farstubron under trappen. Även bilen är inkörd i garaget, vilket inte händer så ofta i vanliga fall. Jag har plockat fram stearinljus, tändstickor och ficklampor och jag har fyllt dunkar med färskt vatten.

Vår kombipanna går på pellets, men det går fortfarande att elda ved i den om än i en mindre omfattning. Och jag är väldans glad över att vi har ett gammalt hus med grova vattenledningar fram till radiatorerna. Vi behöver inte använda cirkulationspumpen för att mata fram varmvatten till elementen utan det sköts med självcirkulation. Så även om det skulle bli strömavbrott så kan vi få värme.

Nu har vi ingen ved hemma men jag har burit fram spillvirke från renoveringen av andra våningen och i maskinhallen har vi travar med träpallar. Så vi skall nog klara några dagars strömavbrott. Dessutom skulle våra grannar säkert delar med sig av sin ved, om det skulle behövas  🙂

Nu har vi aldrig haft mer än kortare stunder med avbrott på de nio åren vi bott här. Varken Gudrun eller Per gav upphov till några längre avbrott. Men lika bra att vara förberedd….

Och så får vi hoppas att stora asken, som står lite väl nära huset, klarar även den här stormen. Kommer stormen från väster skall förhoppningsvis trädet rasa in mot gårdsplanen och inte på huset. Om det värsta skulle hända.

Katterna får inte gå ut och snart skall jag gå och stänga luckan till hönshuset. Maken tar ett tidigare tåg hem, innan Västtrafik stoppar trafiken.

Har jag surrat allt nu??

1 reaktion till “Surrar allt…”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.