Mer än nog…

1830 g
1830 g

Och jag som var orolig att squashen inte skulle hinna växa till sig nog för att det skall bli något att skörda. Jag kan sluta oroa mig. Idag skördade vi två ”nätta” frukter. En grön squash på 1,8 kg och en grönvit på dryga 2 kg. Helt galet stora. Jag har tidigare skördat ett par squash, men av mer normal storlek.

De senaste varma och regniga dagarna har fått frukterna växa ordentligt i storlek. Jag höll på sätta mig på rumpan när jag petade undan squashbladen och fick syn på frukterna.

Något ätbart kanske??
Något ätbart kanske??

Och fler är på gång. Fint det…

Jag hoppas även vintersquashen får bra med frukter. Vintersquash har mycket bättre hållbarhet än sommarsquashen och gör att vi kan få färska grönsaker långt in på vintern. De jag såg är än så länge tämligen små, men det hinner förhoppningsvis växa till sig.

2049 g
2049 g

SONY DSC

3 reaktioner till “Mer än nog…”

  1. Samma här, de växer löjligt fort! Har insett att max två squashplantor räcker mer än väl. Ska odla vintersquash nästa år så jag kan spara lite till vintern som du skrev. Har du provat falsk ostkaka på squash, sååå gott!

  2. Det här kan du inte misslyckas med sa en väninna och tryckte en påse squashfrön i min hand då jag flyttade till mitt Universum. Hon hade rätt och sedan dess är squash ett måste i kökslandet. Mina frukter blir också stora, snart ska jag ta en kväll och steka squashbiffar att frysa in för kommande luncher.

    Men vintersqaush har jag aldrig provat – det får bli nästa säsong 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.