Fel byte!

När vår katt Salix har fångat ett byte som är lite extra, enligt henne, så börjar hon inte äta på det förrän jag har sett vad hon har släpat hem till hushållet. Hon jamar och piper tills jag kommer ut och berömmer henne. Ju större trofé ju värre låter hon.

Första gången det hände var jag övertygad om att det hade hänt henne något för hon låter helt bedrövligt mycket och konstigt. Men det var inget fel på henne utan hon bara lockade på familjen för att dela med sig av bytet.

En liten mus är oftast inte värt så mycket utan äts upp utan att jag blir kallad till ”matbordet”, men en stor sork tycker hon räcker till oss alla. Då håller hon på tills jag hör henne och berömmer henne.

Stolt och duktig jägare. Ibland lite väl "duktig"....
Stolt och duktig jägare. Ibland lite väl ”duktig”….

Men det är inte bara stora, feta sorkar som räknas som extra för Salix, även fåglar hör dit. Tyvärr. Sist var det en ungfågel av ärla som hade fått sätta livet till.

Då fick lilla Salix-stumpan inte så mycket beröm, utan matte tog ifrån henne bytet försökte se om det fanns något liv i fågelstackaren. Men tyvärr var den tämligen död…..

Stackars liten pippi.
Stackars liten pippi.

1 reaktion till “Fel byte!”

  1. Mina katter har också tagit en del fåglar genom åren, ibland har man tur men oftast inte 🙁 Kommer ihåg att jag räddade en söt liten sparv när jag var liten som chockad fick bo i en skolåda över natten. Väcktes klockan fyra av att den flaxade så det stod härliga till, så ut med den fort och lyfta på locket. Då blir man glad 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.