Grönsakslandet, vecka 13 – söndag 14 juni

Grönsakslandet söndagen den 14 juli 2013
Grönsakslandet söndagen den 14 juli 2013

Det har varit en lugn vecka i grönsakslandet. I alla fall om man ser till min arbetsinsats. Grönsakerna kanske inte håller med om det. De har fullt upp med att växa…

SONY DSC

Ogräsrensning
Jag har varit lite lat med ogräsrensandet i veckan som gått.  Passerar jag något ogräs som sticker upp extra mycket där drar jag upp det, men inget mer systematiskt rensande. Men tidigare veckors rensande har haft effekt och det är tämligen rent i grönsaksbäddarna, samt att grönsakerna själva är så pass stora nu att de dominerar och håller tillbaks ogräset till en viss del.

Sådd
Skrev i förra veckans inlägg att jag skulle komplementera det som inte kommit upp med att så lite till, men det har inte blivit något med det. Förra veckan ägnades främst åt till annat.

Skörd
Rädisorna börjar bli stora och tråkiga och borde sås om. De som är kvar kommer jag att ge till hönsen. De misstycker inte lika mycket över träiga rädisor med kryp i. Dessutom gillar de blasten också.

Däremot har jag skördat dill. Jag har nypt av dillkvistar lite här och där och sparar plantan för fler skördar. Dillen hamnade i frysen för att vinterns behov.

I år har vi fått finfin dill. Förra året fick vi i det närmaste ingen dill.
I år har vi fått finfin dill. Förra året fick vi i det närmaste ingen dill.

Sen har jag förstås kontinuerligt plockat det jag velat ha till matlagningen. Främst kryddväxter men även grönkål från krukorna som står vid verandatrappan.

På gång
Det mesta växer fint. Det har ju varit en bra sommar beträffande vädret. Bra med sol och värme men ändå inte torrt. Jag har inte behövd vattna en enda gång. Fint det…

Mangold och rödbetor
Mangold och rödbetor

Det enda jag oroar mig för är squashen som inte har kommit värst långt än. De har knapp fått mer än hjärtblad på dem som kommit upp. Kanske tycker de att det är för fattigt eller vill de ha det ännu varmare och soligare?? Får hoppas hösten blir lång och fin så de hinner ikapp.

Bärbuskar
Jag har flyttat en av de röda vinbärsbuskarna. Kanske inte bästa tid på året att göra det, men där jag ursprungligen planterade dem står de inte alls bra och det märks även på buskarna. Jag har sedan tidigare flyttat en buske och den är betydligt kraftigare och finare en den jag flyttade i veckan. Nu har jag en röd vinbärsbuske kvar att flytta.

Bloggserien
Tidigare inlägg i min bloggserie, Grönsakslandet, hittar du här och här. Vill du veta hur jag gjorde när jag anlade grönsaksbäddarna kan du läsa här.