Åsle Tå – väl värt ett besök

Ett besök till dagens Åsle Tå är ett besök till sommaridyllen. Men när man läser på informationsskyltarna om dem som en gång bodde i stugorna så inser man snabbt att det inte alltid varit fullt så idylliskt. Åsle Tå var fattigbyn, undantagsbyn, där de mindre bemedlade bodde. Och de bodde trångt, minst sagt, och med många gånger stora barnkullar.

Men idag är Åsle Tå ett mysigt utflyktsmål med fina miljöer och gott fika i entréhuset. Så har ni vägarna förbi Falköping och Åsle, stanna till i Åsle Tå och besök backstugorna och få en glimt av ett annat Sverige.

Vi var där förra helgen och då tog jag bilderna här nedan.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

3 reaktioner till “Åsle Tå – väl värt ett besök”

  1. Men så lustigt, jag var där i fredags och njöt! Återvände efter si så där 20 år. Bygatan är slingrande vacker med de enkla backstugorna med personskildringar ger lite perspektiv på tillvaron.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.