Grönsakslandet, vecka 23 – söndag 9 juni

Grönsakslandet söndagen den 9 juni 13
Grönsakslandet söndagen den 9 juni 13

Den här veckans inlägg i bloggserien Grönsakslandet är tämligen snabbt avklarat. Jag har helt enkelt inte gjort så värst mycket arbete i grönsakslandet.

SONY DSC

Grävt, rensat och sådd
Hmm, jag har kanske tagit tio spadtag i sista bädden som ännu inte är uppgrävd. Och det är fortfarande runt tio spadtag kvar. Jag trodde nog jag skulle blivit klar med all sådd i veckan men så blev det inte. Annat kom emellan.

SONY DSC

På gång
Det börjar komma upp i de flesta bäddarna nu. Och bondbönorna och löken har kommit riktigt långt. Även ogräset har tagit fart. Det märks att jag inte ägnat grönsakslanden så mycket uppmärksamhet i veckan som gått. I de bäddar som jag grävde först har ogräset brett ut sig ordentligt. Men de är ännu inte så väl etablerade utan de går snabbt och lätt att rensa bort.

Bondbönor
Bondbönor
Möe ogräss...
Möe ogräs…

Skördat
I helgen har jag skattat rabarbern. Sex kilo rabarbersylt samt lite kompott är resultatet av skördandet. Kompotten äter vi nu och sylten skall hamna i källaren för vinterns behov av sylt. Det känns otroligt bra att åter få börja fylla förrådet.

Kokar rabarbersylt.
Kokar rabarbersylt.

SONY DSC

Tidigare inlägg i min bloggserie, Grönsakslandet, hittar du här och här.

4 reaktioner till “Grönsakslandet, vecka 23 – söndag 9 juni”

 1. Härligt! Vår rabarber ger mkt lite skörd, förmodligen för att den är urbota dumt placerad vid foten av en risig granhäck! Jag tänkte ge den lite TLC i form av extra gödsel i höst och se om det gör nån skillnad, men på längre sikt så konspirerar grannen och jag för att få bort, eller i alla fall väsentligen minska ned på, den där granhäcken. Den förstör livet för ett stackars äppelträd också.

  Å andra sidan uppskattar man ju rabarbern desto mer när det bara finns till någon enstaka smulpaj…

  1. Är ingen rabarberexpert men tror de vill ha det rätt så fett….så lite gödsel gör nog susen 🙂

 2. Ser härligt ut ändå. Mmm jag måste börja skörda och ta hand om all rabarber vi har också..önskar att vår matkällare ville funka..nu måste allt förvaras i frys och kyl..suck..

  Ha en fortsatt fin söndag!
  Kram
  Sanna

  1. Jag gör sylt som vi förvarar i källaren. Skall även hacka rabarber och frysa in….ifall suget efter rabarberpaj blir akut under vintern 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.