Ett ny flock i ett nytt hönshus

Idag fick tuppkycklingen Bamse och åtta unghönor komma till ett nytt hem. De skall bilda en ny flock med Hedemorahöns i ett nytt hönshus. Det känns synnerligen bra att bidra till nya små hönsflockar i små besättningar.

Dels för att bevara Hedemorarasen. Även om vi inte har genbanksdjur så är de än dock Hedemorahöns och vi håller inte andra hönor så ingen risk för inblandning av andra raser.

Och dels för att ytterligare några slipper köpa ägg från ”äggfabriken”, framvärpta av mindre lyckligt lottade hönor.

Men samtidigt som jag är glad för att vi har kunna bidra till att en ny flock har bildas så känns det sorgligt att skiljas från dem. Det kändes värre än det brukar. Kanske därför hönorna var större denna gång och jag hade hunnit lära känna dem lite mer än tidigare gånger vi sålt kycklingar/hönor.

Hönorna som kom med Bamse var de vita hönorna Tutilitolv och Slarva, de röda hönorna Signe och Snora, svarta hönorna Tyra, Delicato och Beata samt den ljusa hönan Görel. Jag saknar dem alla!

1 reaktion till “Ett ny flock i ett nytt hönshus”

  1. Det känns härligt att det går framåt! Vi fick igår skörda det första vi sådde i år, nämligen spenat. Samtidigt sådde vi i vårt nästsista land, och det känns finfint! Dock har jag varit orolig för att vädret har varit jättetorrt här – men i eftermiddags kom det regn. Jag hoppas på regn på natten och sol på dagen nu, det skulle verkligen vara optimalt!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.