Tuff vinter

Det märks att det har varit en kall och lång vinter. För några buskar och träd har vinterna varit allt för bister. I förra inlägget visade jag bilder på fruktträd som blommar men alla träd blommar inte. Långt ifrån.

Prydnadsfruktträdet, som står längs byvägen, lär inte blomma i år, snarare ser de ut att ha dött. Även perukbusken, som vi planterade förra året, har helt kala grenar, liksom några rosenbuskar. Men allt är inte dött, för tittar jag närmare på stammar och några av de större grenarna tittar nya skott fram på prydnadsträden och perukbusken. Rosorna verkar däremot vara bortom all räddning.

Träden ser döda ut.
Några av våra träd ser helt döda ut.

Men frågan är hur träden kommer att se ut när de får grenar långt nere på stammen och inget upptill. De lär ju behöva beskäras men kommer de se ut som träd? Det är väl bara att vänta och se hur de tar sig.

Perukbusken är jag däremot inte lika orolig för. Där är det nog bara att klippa ner och så får den skjuta nya grenar från basen. Den skall ju se buskig ut…

...men på några grenar och stammar börjar träden skjuta nya skott...
…men på några grenar och stammar börjar träden skjuta nya skott…