Mer kirskål i maten

SONY DSCDet är verkligen härligt att åter kunna skörda grönt. Den här gången gjorde jag ugnspannkaka på nyplockad kirskål och nässlor. Det blev gudagott.

Ungefär så här gjorde jag!
Jag plockade med mig en hink och grabbade tag i maken och sen traskade vi ner till slänten bakom ladugården. Där plockade vi så mycket kirskål och nässlor som vi trodde vi behövdes till pannkakan.

Åter i köket sköljde jag kirskålen och nässlorna i kallt vatten och förvällde dem därefter i lättsaltat vatten.

Medan det kokade upp så blandade jag till en pannkakssmet på vetemjöl, majsmjöl, mjölk och ägg. Jag kryddade med salt, peppar och lite dijonsenap.

SONY DSC

I en smörad djup plåt bredde jag ut de förvällda örterna, blandade i bondbönor, vilka jag hittade i frysen, samt en näve pumpafrön. Över grönsakerna hällde jag pannkakssmeten, rörde om lite försiktigt, och så in i ugnen.

Där fick pannkakan vara tills den stelnat och fått fin färg, vilket tog ca 20 min i 180 C.

Det blev obeskrivligt gott. Det gick inte att sluta äta…..

4 reaktioner till “Mer kirskål i maten”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.