Basker på villovägar

Skrev för någon dag sedan om baskern jag stickat klart. Men vad jag glömde skriva var att jag länge undrade om det skulle bli en basker eller ej. Under resans gång, när jag stickade på det som jag hoppades skulle bli en basker, var jag mycket tveksam mer än en gång.

Till en början såg sticket mest ut som något synnerligt knöligt och oformligt och efter ett tag så fick det dessutom horn. Märkligt var ordet. Men envis som jag är fortsatte jag att sticka vidare. Det kanske trots allt skulle bli något som liknade en basker.

Även när den var färdigstickad så såg den rätt så märklig ut. Det fanns inte mycket basker över den. Men skam den som ger sig. Efter att jag blött upp sticket och format om den började det hända saker. Jag gnuggade lite här, sträckte lite där och så gnuggade jag lite till. Och så, plötsligt, fick den en önskad form och det bidde den basker som jag hade tänkt mig.

Och nu är jag kanonnöjd. Även om den för tillfället ligger och väntar på nästa vinter.

Den fick rätt form till slut....
Den fick rätt form till slut….