Kyckling nr 2

Årets andra kyckling kläcktes häromdagen. Liksom den förra kycklingen, Delicato, så har även Arrak två hönsmammor. Denna gång var det kombin Hedvig och Ingeborg som ruvade. Delicato har Alva och Ingeborg som hönsmammor.

Ingeborg har med andra ord redan hunnit ruva fram två kullar i år. Med en kyckling i varje! Hon vill tydligen helst köra stereo när det gäller ruvning och omvårdnad av de små. Och liksom förra gången reducerades de ursprungliga fyra äggen till en kyckling.

Men inte mig emot att det bara är en kyckling som kläckts per kull. Med tanke på årets tidiga start på ruvsäsongen så är det bra om antalet kycklingar per kull hålls nere. Det lär bli många ändå. Och fler är på gång för ytterligare tre hönor ligger och ruvar i varsitt rede.

Har jag nämnt något om att Hedemora är ruvvilliga….???