Mobilfodral..

SONY DSCI höstas köpte jag mig en ny mobil, en smartphone. Äntligen!!! ….får jag väl säga för den gamla var mer än otidsenlig. Jag hade en Sony Ericson från 2003 men jag ville inte köpa nytt förrän den gamla gick sönder. Hållbarhetstänket…ni vet! Är man miljöengagerad så är man….

Tror ni min gamla pluttmobil gick sönder nån gång. Nä, nä…

Det gick inte sönder, men den började upphöra att fungera på ett annat sätt. Den var liksom inte kompatibel med dagens verklighet där alla (nästan i alla fall) har en smartphone. Troligen var det framför allt sim-kortet som var föråldrat men även mobilen som sådan var hopplös att använda i jämförelse med modernare teknik.

SONY DSC

Att ta emot ett sms hade börjat ta ett dygn, minst, om det ens kom fram och sen kunde inte alla ringa till den….osv, osv. Så även om knappar och sånt fungerade så hade den trots allt börjat bli hopplöst funktionsoduglig. Den hade upphört att fungera som mobil helt enkelt….

Men så kom problem nummer två, vilket gjorde att jag behöll min gamla mobil längre än vad jag ville…och borde. Vad skulle jag ersätta den med? Jag kan inte hjälpa det, men jag är otroooooligt ointresserad av teknik och att få min hjärna att engagera sig i alla val, som man tydligen behöver ta ställning till vid inköp av ny mobil, fick mig att förhala det nödvändiga på tok för länge.

Jag gillar teknik i den bemärkelsen att jag gillar att använda den. Jag gillar använda min dator, min symaskin, min hushållsassistent osv, osv, men någon annan får mer än gärna ta reda på vad jag behöver för pryl och sen köpa den åt mig. Jag har inget emot att betala för prylen, men jag orkar inte fasen ta reda på vad det finns för alternativ och sen välja rätt pryl som passar mig.

SONY DSC

Men efter att hört från några av mina vänner att de var otroligt nöjda med sina mobiler och de dessutom hade samma modell, blev valet lite enklare och nu har jag också slagit till och köpt en likadan smartphone. Óch även jag är otroligt nöjd, både med mobilen och det relativt smärtfria inköpet.

Sen kom nästa steg. Det är ju trots allt en dyr lite pryl jag har köpt och jag vill ju att den skall hålla länge, länge och då behövs ett skydd, ett fodral av något slag. Så ännu en gång skall jag kolla runt och försöka förstå vad som passar mig och min nya lilla älsklingspryl. Suck!

Till slut hittade jag något som jag trodde skulle bli bra, vilket det inte alls blev. Visst skyddade den mobilen men tyvärr blev den hopplös att använda när fodralet var på. Hmm, hmm.Dessutom gick fodralet sönder nästan med en gång. Skitfodral! Och då var den inte ens speciellt billig.

Men nu har jag löst problemet på mitt eget sätt. Med några tygbitar, som jag hade över från annat, lite vadd, en gammal dragkedja och ett par knappar har jag fått ett mobilfodral som passar både mig och min mobil. Och den lär inte gå sönder på ett tag och skulle den göra det kan jag laga den för jag vet hur den är gjord. Nöjd!

SONY DSC

7 reaktioner till “Mobilfodral..”

  1. Det var en rolig mobilkisse. 🙂 . Har tagit ett enormt steg i min tekniska utveckling och är ohjälpligt fast. Sitter och knappar nej, touchar och touchar på underverket. Ha en skön helg!

  2. Tänkte jag aldrig mer skall behöva leta efter mobilen med det fodralet. Det blev nästa lite väl bra….mobilen får knappt plats i väskan…

  3. Helt underbar!
    Svärmor visade nyligen upp en lite mer diskret variant i form av en stickad röd och vit barn-tumvante från typ 60-talet. En idé som jag själv funderar på att sno eftersom även mitt smartfonefodral redan har gått sönder… (Din fina fisk-katt blir nog lite för komplicerad att kopiera)

  4. Jag hade samma problem med min förra telefon som inte riktigt ville dö. Men för ett år sedan så gick det inte att höra när jag pratade i telefonen för att högtalaren gått sönder så då fick jag ge upp. 🙂

  5. Åh den är ju helt underbar! Idén är ju så härlig och man blir ju superglad bara av att titta på den. Sådana skulle du kunna göra fler och sälja! Jag trillade hit genom en annan blogg (Where the forest ends) och nu måste jag kolla runt lite mer 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.