Bränd katt luktar illa

Vi kom hem till ett synnerligen kallt hus idag. Pannan hade stannat av någon okänd orsak och det var inte mer än 11-12 grader inne. Jag kan lova att jag behöll jackan och halsduken på ett tag efter det att vi kommit hem.

Medan maken tog tag i pannstoppet och satte jag på ett el-element, startade ugnen och tände en massa ljus. Det senare kunde slutat med förskräckelse.

Katterna brukar vara försiktiga när vi har levande ljus tända men den här gången missade katten Salix helt att bordet var fullt av brinnande stearinljus och klev rakt över allt. Innan jag hann stoppa henne hade hon fattat eld.

Tack och lov slocknade det av sig själv lika fort som det tog eld. Det flammade bara till och det går inte ens att se på pälsen att den har blivit svedd. Däremot gick det att känna på doften. Bränd katt luktar synnerligen illa. Rent ut sagt jäkligt illa….

Det gick att följa doftspåret efter den skrämda kattens fart genom huset. Tror inte hon märkte av att hennes päls sveddes utan det var den stickiga och otäcka doften som skrämde henne. Och den var det ju svårt att springa ifrån då det var hon själv som luktade.

Men nu är det bra och ljusen är släckta.

Det enda positiva med den här historien är väl att vi blev påminda om att det kan vara minst sagt farligt att lämna ljusen obevakade med katterna, eller andra husdjur, lösa i samma rum. Man har ju hört om eldsvådor som startat på liknande hemska sätt.

2 reaktioner till “Bränd katt luktar illa”

  1. Usch då, jag hoppas jag slipper uppleva det där.
    Igår såg jag ett vackert gammalt hus som brann ner, lite traumatiskt trots att det var långt härifrån och ingen blev innebränd läste jag sedan i nättidningen.

    Bra att allt gick väl för er.

  2. När min kissekatt Loppan bara var några månader gammal hoppade hon upp på köksbordet och började sniffa på en liten lykta med ett värmeljus i. Tur och väl hann hon inte stå där och sniffa särskilt länge förrän vi fick syn på henne. Som minne hade hon sedan morrhår med krylliga toppar under ett bra tag. Trevlig helg!/Annelie

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.