Lyxigt saffransdoftande lussebullar

I år känner jag mig oväntat ointresserad och oengagerad inför den förestående julen. Vet inte varför men så är det. Jag har ännu inte känt den minsta lilla julfixarlängtan och jag skulle lätt kunna strunta hela spektaklet. Jag ser inte ens fram emot julmaten och skulle utan problem kunna skippa skinka, rödkål och vörtbröd och allt annat som julbordet brukar bjuda på.

I år kommer jag inte stå i dagarna tre vid spisen för att fixa med all julmat utan det kommer bli ett ordentligt bantat julbord. Men ett ordentligt steg mot julighet har vi trots allt tagit i helgen. Vi har bakat lussebullar. Gudomligt goda lussebullar. Gyllengula och saffransdoftande. Helt enkelt perfekta!

Och bara för att få nöjet att moffa i mig hela berget med lussebullar kan jag tänka mig att ställa upp på lite julfirande  🙂

Här kommer några saffransdoftande bilder från helgens lussebak och receptet är som brukligt hämtat från Stora boken om bakning från 1984 (ICA bokförlag). Lussebullereceptet hittar du på den sista bilden.

 

2 reaktioner till “Lyxigt saffransdoftande lussebullar”

    1. Jag tycker receptet ger mycket goda lussebullar. I och för sig har jag inte testat något annat recept så jag har inget att jämföra med 😉

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.