Höns på grönbete

Agda med kycklingar på grönbete…

I våras lät vi hönorna gå fritt då och då men sedan kycklingarna har kommit så har alla fått nöja sig med hönsgården. Men så här års är det synnerligen grått och tråkigt där, mest jord och lera, såi helgen stängde vi in katterna i huset och släppte lös hönsen istället. Så de fick picka runt bland de sista stråna av gräs och örter.

De mindre kycklingarna hängde hönsmor i hasorna. Hönan Agda hade sin lilla flock med kycklingar runt sig hela tiden medan hon var ute pickade i sig gräs. Det var första gången som kycklingarna var utanför hönsgården, men de sprang så självklart runt och åt av gräset som om de hade varit ute många gånger förut.

Att de inte fått vara ute tidigare stavas Felix och Salix. Katterna skulle lätt sätta i sig mer än en kyckling. Men några timmar på eftermiddagen i helgen och förra helgen har de fått nöja sig med att hålla sig inomhus för nu har det varit hönsens tur att vara ute….