Kan man inte gräva får man sy kläder istället …

 

Småblommig tvådelad bomullsklänning.

Denna vår har inte riktigt varit som andra vårar. Kallt, regnigt och blåsigt utan uppehåll…nästan. Kan jag inte gräva grönsaksland så får jag väl ”roa” mig på annat sätt. Och det har jag gjort. Istället har jag ägnat mig åt att rita mönster, klippa tyg och sy kläder….nästan varje ledig stund. Jag har nästan blivit lite manisk i mitt sömmande. Men roligt har det varit att sy och mer kommer det att bli  🙂

Jag och symaskinen har jobbat flitigt och det har gett resultat. Min inspiration till formgivningen av kläderna har varit 30-, 40-. och 50-tal, vilket jag skrivit om här. Jag syr inga kopior men jag lånar idéer till detaljer och delvis även till stilen.

Det lär bli mer tydligt 30- och 40-tal framöver. Just nu har det mest handlat om att få ihop baskläder, vilket jag har haft stort behov av….länge….

Här kommer bilder på kläderna jag designat och sytt i år:

I början av året sydde jag två västar i ylletyg med dragkeja fram. Nu hänger de i garderoben och väntar på nästa vinter...
Västarna är tämligen lika i modellen men fickorna skiljer...
Den röda västen har grått sidentyg i ryggen

 

Tre bomullsbyxar med olika benvidd. De svarta är sydda i smalspårig manchester

 

Två figursydda skjortblusar i mönstrat bomullstyg
Skjortkrage
Knytblus i prickigt bomullstyg
Jag gillar det småprickiga tyget

 

Jag gillar det här tyget väldans mycket. I det sydde jag en tvådelad klänning. Här är blusen som har söt krage och rynkat liv mot oket.
Kragen och oket på blusen

 

Tillhörande kjol som har möe vidd nertill
Fickor på kjolen
Ytterligare en kjol i samma modell. Denna i gladblommig rött bomullstyg

 

Även denna med fickor. Jag bara måste ha fickor 🙂

4 reaktioner till “Kan man inte gräva får man sy kläder istället …”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.