De överlevde…

Yttepytte små selleriplantor

För nån vecka sedan ”hjälpte” katten Felix mig med omskolningen av några frösådder. Han tippade helt enkelt ner en låda med groddar i källartrappan så jag fick, vare sig jag ville det eller ej, ställa mig att plantera om de yttepyttesmå skotten.

Nu gick det tack och lov väl. En hel del av kålskotten hade i och för sig gått av och var bara att slänga men det fanns så det räckte. De som överlevde fallet, i synnerhet sellerin, har däremot tagit sig riktigt ordentligt.

Och det märktes redan på första dygnet efter omplanteringen att de trivdes. De växte nästan mer på den korta tiden än vad de gjort på flera veckor. Nu tror jag faktiskt inte den nya jorden gjorde den största skillnaden utan att jag lät lådorna stå kvar inne i värmen i köket efter omskolningen. Det var helt enkelt för svalt i hallen där sådden hade stått. Jag hade flyttat ut sålådorna för tidigt i svala hallen.

Nu har jag istället låtit sådden stå och växa till sig inne i rummet i ett ljust fönster och de har blivit riktig bra fart på de små grönsakerna. Under den dryga veckan som gått sedan Felix hivade ner lådan i källartrappan har de vuxit fint. Även om de fortfarande är väldans små.

Jag får väl tacka Felix som hjälpte till så bra och gjorde mig uppmärksam på att sådden ville ha lite mer värme för att trivas  😉

1 reaktion till “De överlevde…”

  1. Ja, se de visste katten! 🙂 Fina plantor, det är ett petgöra att skola om men så roligt när de visar sin tacksamhet och frodas. kanske man inte ska sätta dem svalt genast utan låta dem ta sig i värme först. har läst att somt ska växa svalt för att inte ränna iväg. ja, det är mycket med det jordiska. 😉

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.