Planerna för grönsakslandet…inte riktigt i fas med verkligheten…

I vintras nån gång, tror till och med jag gjorde det i slutet av förra året, gjorde jag upp planer för vilka grönsaker jag skulle så under den här sommarsäsongen. Jag planerade även för vilka grönsaker som skulle odlas i vilka grönsaksbäddar. I år gjorde jag även en turordning för hur jag skulle gräva upp grönsaksbäddarna för att passa med när fröerna skulle sås. Allt för att underlätta arbetet när det väl drar igång.

Men det har inte riktigt blivit som jag tänkte mig. Vilka fröer jag skall så var kommer troligen att följa mina planer men planerna för uppgrävning av bäddar och sådd har däremot inte blivit riktigt som jag tänkte mig.

I mars när värmen kom, trodde jag starkt på att de mesta av bäddarna skulle vara vända under mars och april månad och att även sådden grönsakerna var delvis klar under april.

Men så kom vintern tillbaks med kalla nätter, snö och tjäle. Därmed har inte en enda bädd blivit uppgrävt hit in tills. Det enda grönsaksfröer som kommit i jord är de som jag har sått i sålådor inne.

Även om planerna har blivit förskjutna tidsmässigt, minst sagt, så är jag inte så värst bekymrad. Det lär bli grönsaker även i år. För förhoppningsvis tokar inte vädret hela sommaren utan det blir både varmare och soligare….snart, snart.

Det är väl mer ryggen som kommer tycka det är drygt att gräva upp alla landen i ett svep. Jag lär känna av att jag inte kunnat sprida ut grävandet över flera månader utan fick ta det mesta i maj.

4 reaktioner till “Planerna för grönsakslandet…inte riktigt i fas med verkligheten…”

 1. Snart kommer värmen ska du se! Önskar jag hade ett grönsaksland, hade för länge sen, har nu mest sått blomplantor. I år ska det bli, är det tänkt. Att se alla mödors alster när det grönskar och gror gör att all ryggvärk glöms bort.. Må så gott!

  1. Ja nu hoppas jag verkligen det har snöat för sista gången den här våren. Så man kan koncentrera sig på roligheterna med sådd och sånt 🙂

 2. I know the feeling… inte har jag hunnit med varmbädd heller (har ”dragit” på mig 2 blodproppar i benet) så här står det still. Men allt har sin tid… Vi hinner nog!

  1. Nä fy sjutton 🙁

   Du måste ta det lugnt, mycket lugnt. Även om det är tråkigt att vara still så här års då man har många planer för sådd och annat så får du fokusera på din hälsa.
   Kram och krya på dig

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.