Hjälp med omskolningen?!

Sent i går kväll såg katten Felix till att vi fick lite fart på omskolningen av det jag sått tidigare i vår. Felix smet obemärkt ut i hallen där jag förvarar alla lådorna med sådder. Hallen är sval och vetter mot söder och passar utmärkt för att förvara sålådorna fram tills att växterna skall planteras ut i blomland och grönsaksland.

Men hallen är liten och det är trångt mellan lådorna och där finns verkligen ingen plats för en katt som klättrar omkring. Men det visste tydligen inte Felix när han slank ut i hallen.

Med ett väldans brak åkte en av sålådorna ner i källartrappan. När jag öppnade dörren till hallen, för att kolla vad ända in i norden som händer, for Felix in i köket som skjuten ur en kanon. Inte blev jag glad, kan jag lova, när jag såg förödelsen i trappan. Jäkla katt! Tur att han försvann på snabba ben…

I källartrappan låg plaskrukor, jord och små, små skott av kål och selleri utspridda i en enda jordig röra. Trots att timmen var sen så var det bara till att plocka fram blomjord, nya och hela plastkrukor och lägga sig på knä i trappan och försiktigt sålla fram de stackar små skotten. Kände mig nästan som en arkeolog….källartrappsarkeolog med specialitet på att sålla fram yttepyttesmå groddar…

Bäst klarade sig sellerin för att de just var så yttepyttesmå. Största problemet var att hitta dem. Kålen däremot hade hunnit något längre och många av de tunna skotten hade gått av. Möjligen redan när katten hoppade upp på fönsterbrädan och klev runt i blomlådan….innan de och katten for ner i trappen.

Däremot var de inte stora nog för att det skulle gå att se vad det var för kålsort. I lådorna hade jag sått palmkål och två sorters blomkål. För att inte riskera att bara få med en kålsort så planterade jag om alla miniplantorna som såg ok ut efter fallet.

Hade jag kunnat urskilja vilka de var så skulle jag nog inte tagit med fullt så många. För jag lär inte behöva 15 plantor av palmkål. Om de nu överlever sin tuffa uppväxt vill säga…

3 reaktioner till “Hjälp med omskolningen?!”

  1. Trots allt extraarbete och delvis förstörda plantor verkar du se det hela med jämnmod så här dagen efteråt. Jag skrattar åt det dråpliga i situationen – källartrappsarkeolog 🙂

    Hoppas att plantorna inte blir mycket fördröjda pga incidenten.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.