Stickar randiga sockar


I början av januari började jag sticka på ett par grå- och blårandiga sockar. De är klara sedan ett litet tag och nu har jag kommit halvvägs på en brun- och blårandig socka. Har ännu inte börjat använda mina första stickade sockar för de fungerar än så länge som storleksmall för sockpar nummer två.

Jag tycker det är snyggt med sticke som är randigt, men det gör även det lättare få den andra sockan lik den förste. Med tunt garn kan det vara lite pilligt att räkna varven, men är sockan randig behöver man bara ha koll på ränderna för att veta när det är dags för häl eller för att börja maska av. Himla smidigt…

2 reaktioner till “Stickar randiga sockar”

  1. Härliga sockor. Jag tycker också om att sticka dem i tunttunt garn. Fiffigt att sätta dit ränder så håller man lättare koll på varven och ser hur arbetet går framåt. Har stickat flere par i vinter åt småkillarnabarnbarnen men då med ”färdigrandat” garn. Knepigt att få dem lika då men det går. Ha det så gott!

    1. Japp, det blir fint med tunt garn på tunna stickor. Gillar när det blir små täta maskor 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.