Gruppbild på alla hönsen

I morse lyckades jag fånga dem alla på en och samma bild. Alla 51 hönor, tuppar och halvstora kycklingar.

De är lite väl många. Efter sommarens stora och många kullar så har besättningen ökat avsevärt. Men de hade varit ännu fler om inte vi hade nackat av några av tupparna och sålt fem av hönorna. Några kycklingar har även dött eller förolyckats av en eller annan orsak. Fler tuppar skall nackas och vi planerar även att sälja ytterligare några hönor.

Ni är säkert otroligt nyfikna på vilka det är som sitter på pinnarna. Här kommer de alla…

På översta raden från vänster: Svarta Ulla, Anna-Lena, Korpen Flyger, Flisa-Lisa, Alfa, Siste Mohikanen, Nyberit, Sigrid, Bengt, Ann-Bertil, Börta Bengtsson, Gudrun, Alf och James Dean.

Andre raden: Stina den Stora, Hulda, Agda, Erika, Bregott, Alfhild, Gunhild, Mona, Hilda, Hedvig, Alva, Yngvild, Greta, Tutelva, Röda Ulla, Älva, Harald Hårfager, Brynolf och Börje.

Tredje raden: Paula, Sara-Rara, Gamhönan, Ranghild, Skaraborg, Ingeborg, Borghild, Silvia, Hildegard, Susanne, Seglora, Daniel Svart och Patrik Gråröd.

Nedersta raden: Grusbritt, Sune, Linda, Signhild och Sture.

Jag kan ha tagit fel på någon höna…de är ju några stycken och flera är rätt lika…men i stort har rätt höna fått rätt namn  🙂

15 reaktioner till “Gruppbild på alla hönsen”

 1. Jösses vad många!
  Bra lista när man skall namnge framtida medlemmar i hönsflocken.
  Grusbritt var klart roligaste namnet 🙂

  1. Har som princip att alla våra djur skall ha namn….för de skall vara individer. Men får erkänna att det börjar bli svårt att komma ihåg namnen på dem alla och skulle nog inte klara det utan en ”fusklapp” med alla namnen 🙂

 2. Helt suveränt! Att du kan hålla reda på alla 🙂 Alla våra höns är ju svarta och jag kan inte skilja på dem. Har köpt märkringar men inte haft tid att märka dem än. Bara de tre ”gamla” hönorna har namn. Ungtupparna döper jag inte, jag tycker att det känns lättare att äta en som man inte har döpt…
  Vi har nu 7 vuxna fåglar och 4 månadsgamla kycklingar. Fler får vi nog inte plats med i vårt hönshus. Jag skulle verkligen vilja ha ett större hönshus med plats för fler hönor. Hur stort är ditt hus?

  1. Jag är glad för att våra hönor är olikfärgade. Annars hade den nog varit helt omöjligt att hålla koll på vem som är vem… i alla fall nu när de är drygt 50 st 🙂

   Har inte mätt hönshuset men gissar på att det är drygt 20 m2 stort.

   Sen har vi ”bord” där vi ställer foder och vattenautomaten på och även redena sitter en bit upp från golvet. På det viset minskar vi inte golvytan med inrededningen.

 3. Nähä du, senora Puerro! Gruppbild på alla hönsen… Den lätta går jag inte på – jag känner igen flera av dem från regeringskansliet!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.