Pastaäventyret fortsätter…

Inte jättesnygga men väldans goda...

Igår lagade jag för första gången ravioli från grunden, på hemgjord pasta med hemgjord fyllning på hemodlade grönsaker. Jaja…tänker ni….

Men fetaosten gjorde jag inte själv….nån måtta får det ju vara  😉

Inspirerad av framgångarna från mitt förra pastafixandet drog jag glatt igång mitt pastafixande. Och det gick riktigt bra och smakade gott gjorde det också.

Men! Glöm inte att det tar tid. Så börja inte med att dra igång ravioli-fixandet när familjen är vrålhungrig. Inget att rekommendera.

Jag glömde den detaljen och därför blev raviolibitarna bara större och större allt eftersom arbetet fortskred. I så snygga blev de väl inte heller alltid. Maken höll ju på att svälta ihjäl så jag hade ju inget val än att skynda på processen med pastakuddpillandet.

Gött blev det och mätta blev vi alla. Lite för mätta…hungriga som vi var…men det står vi ut med  🙂

Ett försök till recept

Gör pastan enligt receptet på durumveteförpackningen…det gjorde jag och funkade bra. Låt degen vila och gör under tiden fyllningen.

Finhacka ett par lökar och stek löken mjuk på svag värme. Finhacka grönkål och stjälkselleri och förväll dem i nån minut och rör därefter ner det gröna i stekpannan tillsammans med löken. Krydda med salt, peppar och timjan….eller vad du känner för.

Efter ytterligare en stund i stekpannan klippte jag i rikligt med persilja och smulade i fetasot. Efter några minuter på spisen är röran gojsigt god och osten har börjat smälta.

Sen började det verkliga pillet. För nu skall det göras passtakuddar

Pastadegen kavlas ut tunt med kavel eller pastamaskin. Skär ut avlånga fyrkanter, lägg på lite fyllning. Vik pastan på mitten runt fyllningen och kläm till i kanterna så pastalagren fäster mot varandra. Nu skall det förhoppningsvis se ut som en raviolikudde. Och med assistans av en hungrig familj kommer det att gå lekande lätt.

Vi serverade raviolin med en enkel varm sås gjord på krossade tomater och ajvar…och lite kryddor.

Tomat och paprikasås var gott till raviolin