Mörker….

Om ni undrade över vart jag tog vägen i veckan så var det mörkret som tog tag i mig. Det är lika dant varenda höst när kvällarna blir nattsvarta tidigare och tidigare. Nu blir jag bara tröttare och tröttare ju mörkare det blir och varje liten sak kräver nästan en omänsklig viljestyrka att genomföra (känns det som…just då i alla fall  😉

På dagen när det är ljust är allt ungefär som vanligt och jag har energin och vilja att jobba på som jag brukar, men om kvällarna, när solen har gått ner, så går jag också ner i någon slags sömnig dvala. Då vill jag bara ta det luuuuuuuuuuugnt och jag vill gå lägga mig tidigt. Supertråkigt…

På dagarna har jag stora planer för vad jag vill göra när jag kommer hem på kvällen efter jobbet, men inget av det blir gjort…och det bara för att det är mörkt ute. Så tröttsamt….

Detta är inget nytt för i år utan så är det varje höst. Efter ett tag vänjer jag vid mörkret och sömnigheten lättar lite allt eftersom vintern går. Men det blir inte på långa lika bra som det är under sommarhalvåret….då jag oftast har energi för tre.

Men det är väl bara att acceptera och inse att under vinterhalvåret skall man hålla ett lite lugnare tempo. Så var det förr innan vi uppfann artificiellt ljus och så tycker nog kroppen fortfarande att det skall vara.

Så jag får väl även denna höst mentalt bearbeta detta faktum och ännu en gång hitta en lagom arbetstakt för mörka kvällar.

Och som alltid vid denna tid på hösten ser jag fram emot då jag vant mig något vid mörkret. För då kan jag tycka att det är rätt mysigt med ett stilla stugliv med levande ljus och sånt. Men allra mest ser jag fram emot när det vänder och åter går mot ljusare tider….så jag åter kan dra upp tempot…

Är det lika dant för dig? Eller är höstmörkret inget hinder?

4 reaktioner till “Mörker….”

 1. Nja riktigt likadant som för Fru Purjo är det normalt bara veckan efter övergången till normaltid. På ett halvår har kroppen kommit in i sommartidsrytmen och återställningen är lite besvärlig.
  Fick jag bestämma skulle vi ha normaltid for ever. Solen ska stå i zenit kl 12 anser jag 🙂 (Sommarid är en konstruktion för att vi ska orka arbeta mer, vara duktiga löneanställda tror jag.)
  Får vi en vit vinter blir det också ljusare och lättare…

  1. Visst är det fånigt med sommar- och vintertid. I än fånigare blir det nu när normaltid är kortare tid än sommartid.

   Jag är ju van med göteborgsvinter så jag trivs egentligen bäst med det vädret som det är just nu…milt och blött 😉
   Men ett stort plus för snön är ändå att det blir ljusere…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.