Vinternatt..

Idag var det nervöst att gå bort till grönsakslandet. Hur mycket hade frostnatten tagit?

Tack och lov såg det helt ok ut. Vitkålen var det som såg mest frusen ut men under de yttersta lagren av sönderfrusna blad så var vitkålen fin. Nu ligger huvudena inne i kylen. Gött!

De flesta grönsaker tål kyla riktigt bra. I synnerhet grön- och purpurkålen är riktigt tuffingar och klarar stark kyla mycket väl. Av de grönsaker som jag odlar är det vitkål, mangold och squashen som minst gillar minusgrader. Eller rättare sagt tål det inte alls.

Över mangolden, rödbetorna och delar av squashen har jag sedan ett tag tillbaks äckt med täckduk för att skydda lite mot kalla höstnätter. Få se om det räckte för denna natt. Än har solen inte riktigt nått fram till grönsakslandet.

Just nu håller jag på att förvälla rödbetor som sen skall delas och frysas in.