Höst

Nu är det mörkt, ruggigt och blåsigt. Höstväder helt enkelt. Det är ingen tvekan om att hösten är här, med sina korta kvällar och gulröda löv.

Jag tror nästan hösten kom två gånger i år. För i helgen, och lite av förra veckan, var det sommar. Den sköna värmen var på visit efter veckor med regn och gråväder. Det blev några dagar med bara armar och sol. Vi fikade och åt lunch ute i trädgården och njöt av lite sommar.

Även om vi väl visste att allt bara var för en kort helg. För egentligen är det höst…oktoberhöst.

Helg med högsommarvärme är perfekt för trädgårdsarbete…egentligen…men tiden var uppbokad till sista minut. Med annat! Så inget blev fixat i grönsakslanden eller i trädgården.

I helgen som kommer skall jag däremot fortsätta att skörda….hade jag tänkt. Jag hoppas att det inte regnar allt för mycket. Men även om regnet strilar och värmen åter känns synnerligen långt borta, skall jag njuta av hösten. Och att jag fortfarande har mycket kvar att skörda.

För i år har det vuxit fint trots en sen start på våren och odlandet.