Nyberit med familj

Nyberit vakar som en stolt hönsmor över sina små.

Om man skall hårddra det så är det bara den lille kycklingen som står i fodertråget som är hennes egen framruvade kyckling. Övriga elva har Nyberit adopterat av Hilda, som verkade tycka det var en utmärkt lösning. Hilda ville hänga ute i utegården med övriga hönor medan kycklingarna inte alls kände sig redo att ta steget ut i stora världen (dvs hönsgården).

Nyberit som då precis hade fått en liten tyckte det var helt ok att få ytterligare några(?) kycklingar att ta hand om och värma. Allt har varit frid och fröjd och hennes lilla kyckling har trott sig vara en rätt stor kyckling och farit runt precis som sina stora plastsyskon. Helt klart stöddigare och modigare än andra i hennes/hans storlek. Det var den redan som en yttepytteliten dunis.

5 reaktioner till “Nyberit med familj”

 1. Hej Fru P.
  Skulle väl egentligen haft med mig en inflyttningspresent… 🙂
  Nu ska jag kika lite här och bekanta mig med din nya blogg. Är så klart nyfiken på varför du byter.
  Din nya adress hamnar så klart i min blogglista så att jag fortfarande kan hålla mig uppdaterad. Du tillhör ju en av mina favoriter!
  Ha det fint!
  Anna

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.