>Hönsnyheter

>En snabbrapport från hönshuset!

Ann-Bertil har börjat ruva seriöst och har hamnat i en bur tillsammans med fyra ägg. En del hönor uppskattar inte alls att hamna innanför galler men Ann-Bertil verkade mest lättad.

Hon står inte direkt högst upp i rankingen och i synnerhet Silvia verkar inte tåla henne. I alla fall accepterade hon inte att Ann-Bertil var kvar i redet när hon gjorde visit för att värpa ett ägg. Så med ett styggt tag om nackfjädrarna drog hon bokstavligen ut den förskräckta Ann-Bertil ur redet. Ann-Bertil fick helt enkelt vänta utanför tills Silvia var klar. Men nu kan Ann-Bertil ruva i lugn och ro.

Alfhild har slokat med svansen och varit gråblek om kammen så hon har fått bo i en annan bur inne i boningshuset. Där har hon fått vara i två dagar och nu börjar hon se pigg ut igen. Förhoppningsvis är hon bra nu…vad det än var hon led av.

Bregott Kungen har fått komma till hönshimlen (dvs vår frys). Hönorna uppskattar inte den massiva uppvaktning som sex tuppar kan åstadkomma. Nu finns det fem tuppar i hönshuset – få se om det funkar bättre.

Kan även nämna att Röda Ullas kycklingar fortsätter att växa så det knakar. Bildbevis kommer  🙂

Detta var allt från hönshuset för denna gång.

3 reaktioner till “>Hönsnyheter”

  1. >Vilka fina hönor du har och dom har det så fint ordnat!
    Du jag läste någonstans att om kammen förlorar i färg och spänst kan det bero på blodbrist, vet ej om det stämmer men det låter lite logiskt.

  2. >Renée: De kräver förhållandevis lite arbete. De är lätta att göra nöjda – daglig tillsyn med mat och vatten. Sen vill de ha det rent och ett utrymme som passar för deras behov och sällskap av flockan….och de nöjda.

    Hallonmoln: Undras vad järnbristen skulle beror av?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.