>Grinig….

>Jag känner mig grinig…..vintergrinig. Redan!! Jag är trött på snön, blåsten och kylan. Rent ut sagt jädrigt trött på snön, blåsten och kylan.

Det får mig att känna mig instängd, frusen och mörkertrött….. och det får mig att bli grinig. Och vad som får mig att bli än mer grinig är tanken på att det bara är november! November!! Vintern borde egentligen inte börjat än. Så här års brukar jag gå och önska att det kunde bli lite vitt till jul….i alla fall.

Det är bara november. Tänk!! Det kan med andra ord hålla på och snöa, blåsa och vara kallt fram till i slutet av april om det vill sig riktigt illa. JAG VILL INTE!!!!

Men vad kan jag göra åt det….inte ett dyft. Suck! Det är bara att försöka intala sig att det är gôrmysigt med all snö, blåst och kyla…sitta inne och kura med glögg och lussebullar och en massa levande ljus. Få se om jag lyckas övertyga mig själv……hu…

9 reaktioner till “>Grinig….”

 1. >Upp med hakan och ät mängder av mandariner och klementiner, gå på ljus terapi, ställ till med fest, gå på spa. Vintern blir bara längre om man är grinig.

 2. >Håller sååå med dej! Ber i aftonbönen varje kväll att det inte ska snöa mer…. ;o))

  Och inte blåsa….

  Och vara kallare än -5…..

 3. >Men du… Tänk vad mysigt man kan ha det när det är ruskväder ute! Och emellanåt är det faktiskt fint väder på vintern också. Och till de dagarna har man hunnit sticka massa varma kläder under alla de dåliga dagarna. Dessutom har du ju världens lyxigaste skafferi – konserverad sommar!

 4. >Jag är oxå trött på kylan, jag mår pest just nu. Fast jag tänker att eftersom det kom så tidigt i år så kanske det försvinner tidigt oxå? Man lever ju på hoppet…

 5. >Känns det bättre idag? Upp med näbben;) Varmt fotbad, en bra bok, choklad…
  och sov mer än vanligt. Vet du det är bara bra med årstidsväxlingar så uppskattar man de där lätta sommardagarna så mycket mer sen.

 6. >Håller med, men nu ät det december och vi närmar oss våren! I januari redan börjar det bli ljusare….

 7. >Usch, förstår precis hur du menar. Jag blir jättedeppig av sånt här väder, känner mig inlåst och osjälvständig. Visst…det är vackert o stämningsfullt men jag vill ha april nu….genast…omgående.

 8. >Nämen, så olika vi människor är. Själv njuter jag av snön men har förstås ett inomhusarbete.
  Jag blir glad av det ljusa vackra. Men minns, det kommer en vår…

 9. >Visst är det fint med snö….det är när snön kommer i stora mängder och i hög hastighet horisontellt som det blir riktigt jobbigt. Och kombineras detta med kyla….vi har haft ner mot 20 minus….då är det inte så mysigt längre. Och vi har fått otroliga mängder snö på mycket kort tid….;-)

  Det är jobbigt att ta sig fram ute när snön driver igen och bildar lårdjupa drivor. Även att köra bil känns helt livsfarligt då man inte ser något när snön yr och drivorna växer sig höga. Är hela tiden rädd för att köra fast eller glida över på fel körbana.

  Dessutom har den starka vinden i kombination av kylan gjort att inga kläder räcker till…. hur många lager man än tar på sig.

  Men är det bara klart och kallt….och med ett snötäcke som ligger still. Då är det uthärdligt 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.