>Gudrun och Mona

>

Gudrun – framruvad av Agda

Jag har börjat ge namn till de kycklingar som jag är säker på är hönor. Två av hönkycklingarna är röda och har ruvats fram av Agda respektive Yngvild. Kycklingarna är förvillande lika förutom att Yngvilds röda kyckling är något mindre än Agdas.

Mona – framruvad av Yngvild

Agdas röda hönkyckling har fått namnet Gudrun och Yngvilds får heta Mona. Det var Mona som blev svårt hackad som nyckläckt kyckling, men hon har klarat sig fint och verkar inte ha tagit någon skada av den tuffa starten på livet. Hon tutar på för fullt i hönsgården tillsammans med övriga kycklingar från Agdas och Yngvilds kullar.

Mona blev hackad som nykläckt kyckling

De är nu stora som duvor och har bildat en egen grupp på tio individer, helt självstädniga från sina hönsmammor. Och det har inte ens gått två månader sedan de kläcktes….

5 reaktioner till “>Gudrun och Mona”

 1. >fina små hönor och så stilig herr tupp är, kan tänka mej att han uppvaktar dom små flickorna.
  Tjinge ling Lena

 2. >Skönt att hon klarade sig..
  Som min Steve..Fast jag kallar han för Elsa endå..=)

 3. >Blir så inspirerad att skaffa egna varje gång du skriver om din hönsflock!
  Keep up the good work!
  //N

 4. >Lena: De små hönorna är än inte så intressanta tycker tupparna…de piper fortfarande som kycklingar. Men tupparna brukar visa vad det finns gott att äta för kycklingarna…så de är bra pappor 🙂

  Majsan: Jo bra att det gick väl, i synnerhet som det var en höna. Hälsa Steve-Elsa från mig 🙂

  Nisse: Höns är verkligen trevliga djur. De är lättskötta och de ger så otroligt mycket tillbaks….både som sällskap och som äggproducenter..

 5. >Det är rätt coolt att se en del djur växa upp för det går så jäkla fort!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.